http://www.brouwerijdewereld.nl/wp-content/uploads/2021/02/image_odeaankampen_02_logo.png

KAMPER BIEREN

http://www.brouwerijdewereld.nl/wp-content/uploads/2021/02/KamperPrincesseBlond_512.png

KAMPER PRINCESSE BIER

PRINCESSE BIER | 4,5% ABV

Princesse bier was hét luxe bier van de achttiende eeuw. Een duurzaam export bier dat een eeuw voor de India Pale Ale al wereldwijd gedronken werd. Princesse bier dankt haar naam aan Anna van Hannover, Prinses van Oranje Nassau, vrouw van Willem IV en dochter van King George, koning van Engeland.

Het Kamper Princesse Bier  is gebrouwen volgens origineel receptuur. Het wordt gebrouwen met municher mout, hallertau hop, koriander, sinaasappel en een beetje zoethout. De combinatie van ingrediënten geeft het bier een fris, zomers gevoel. Het kleine bittertje geeft het bier een doordrinkbaar karakter.

http://www.brouwerijdewereld.nl/wp-content/uploads/2021/02/KamperProefBlond_512.png

KAMPER PROEF BLOND

STEVIG BLOND | 7,5% ABV

De Kamper Proef Blond is vernoemd naar de Kamper Proef die tot 1918 gebrouwen werd door Veldhuis Kroeze. De Kamper Proef was het beroemdste bier van de brouwerij. Sinds 2016 wordt de Kamper Proef Blond onder een eigen receptuur gebrouwen.

Het bier is stevig bitter door de toevoeging van een flinke dosis hop. Het scherpe randje van de bitterheid wordt gemaskeerd door een vleugje honing. In het begin redelijk moutig, met een klein zoetje van de honing. De nasmaak is droog van de hopbitter. Gevaarlijk goed doordrinkbaar stevig blond bier met een alcoholpercentage van 7,5%.

http://www.brouwerijdewereld.nl/wp-content/uploads/2021/02/KamperEspressoBlond_512.png

KAMPER ESPRESSO STOUT

ESPRESSO STOUT | 7,5% ABV

De Kamper Espresso Stout is gebaseerd op een oud-Engels stoutrecept. Tijdens het brouwproces wordt vers gezette espressokoffie toegevoegd. De gebruikte espressobonen worden op de ochtend van de brouwdag gebrand door De Eenhoorn Koffie & Thee in Kampen.

De Kamper Espresso Stout is diepdonker bruin van kleur. De smaak is moutig met typische koffietonen. De nasmaak is fris hopbitter. Ondanks een alcoholpercentage van 7,5% is het bier goed doordrinkbaar. Een aanrader voor elk seizoen!

HANZE BIEREN

http://www.brouwerijdewereld.nl/wp-content/uploads/2021/02/Flesje_mockup_KP62_512.png

KP 62

BLOND BIER | 6,2% ABV

De KP62 is vernoemd naar de Kamper Botters. De afkorting KP staat voor Kampen en was te vinden op de boeg en het zeil van een botter. Zo wist men dat het schip afkomstig is uit Kampen. Het getal verwijst naar de eigenaar van het schip. Bij de KP62 verwijst het getal symbolisch naar het alcoholpercentage van 6,2%.

Het is een blond bier met frisse, licht zoete smaak en een mooie bitterbalans. Het blonde bier heeft een IBU van 26 en wordt gebrouwen met de hopsoorten Magnum, Cascade en Mittelfruh. Het grootste deel van de mout is pilsmout aangevulde met tarwemout en Biscuitmout.

De KP62 is voor het eerst gebrouwen in 2018 ter gelegenheid van Sail Kampen.

http://www.brouwerijdewereld.nl/wp-content/uploads/2021/02/Flesje_mockup_ZWARTEDAME_512.png

ZWARTE DAME

DUBBELBOCK | 7,6% ABV

De Zwarte Dame is, na de KP62, de tweede special van Brouwerij de Wereld. De Zwarte Dame is het koosnaampje voor de Kamper Kogge. De Kogge staat symbool voor de Hanzeverleden van de stad Kampen. De replica van de Kamper Kogge, gebouwd in 1998, is te bewonderen bij de Koggewerf in Kampen. Deze replica is op dit moment de enige Kogge van Nederland.

De Zwarte Dame een stevige dubbelbock met een diepe donkere kleur. In de smaak herken karamel en gebrande graan. De nasmaak is volmoutig en bitterzoet.
Het is een robuust bier passend bij een stormachtig jaargetijde.

De Zwarte Dame was bedoeld als eenmalig brouwsel, echter door de vele positieve reacties op het bier is het een vaste waarde geworden in het assortiment van Brouwerij de Wereld.