Toegankelijk. Doordrinkbaar.KARAKTERVOL
MET SMAAK.

Dat zijn de bieren van Brouwerij de Wereld.

http://www.brouwerijdewereld.nl/wp-content/uploads/2020/02/Flesje_mockup_Princessebier_600.jpg

KAMPER PRINCESSE BIER

PRINCESSE BIER | 4,5% ABV

Princesse bier was hét luxe bier van de achttiende eeuw. Een duurzaam export bier dat een eeuw voor de India Pale Ale al wereldwijd gedronken werd. Princesse bier dankt haar naam aan Anna van Hannover, Prinses van Oranje Nassau, vrouw van Willem IV en dochter van King George, koning van Engeland.

Het Kamper Princesse Bier  is gebrouwen volgens origineel receptuur. Het wordt gebrouwen met municher mout, hallertau hop, koriander, sinaasappel en een beetje zoethout. De combinatie van ingrediënten geeft het bier een fris, zomers gevoel. Het kleine bittertje geeft het bier een doordrinkbaar karakter.

http://www.brouwerijdewereld.nl/wp-content/uploads/2020/02/Flesje_mockup_Proefblond_600.jpg

KAMPER PROEF BLOND

STEVIG BLOND | 7,5% ABV

De Kamper Proef Blond is vernoemd naar de Kamper Proef die tot 1918 gebrouwen werd door Veldhuis Kroeze. De Kamper Proef was het beroemdste bier van de brouwerij. Sinds 2016 wordt de Kamper Proef Blond onder een eigen receptuur gebrouwen.

Het bier is stevig bitter door de toevoeging van een flinke dosis hop. Het scherpe randje van de bitterheid wordt gemaskeerd door een vleugje honing. In het begin redelijk moutig, met een klein zoetje van de honing. De nasmaak is droog van de hopbitter. Gevaarlijk goed doordrinkbaar stevig blond bier met een alcoholpercentage van 7,5%.

http://www.brouwerijdewereld.nl/wp-content/uploads/2020/02/Flesje_mockup_Espressostout_600.jpg

KAMPER ESPRESSO STOUT

ESPRESSO STOUT | 6,0% ABV

De Kamper Espresso Stout is gebaseerd op een oud-Engels stoutrecept. Tijdens het brouwproces wordt vers gezette koffie toegevoegd. De gebruikte espressobonen worden op de ochtend van de brouwdag gebrand door De Eenhoorn Koffie & Thee in Kampen.

De Kamper Espresso Stout is diepdonker bruin van kleur. De smaak is moutig met typische koffietonen. De nasmaak is fris hopbitter. Met een alcoholpercentage van 6,0% is het bier goed doordrinkbaar. Een aanrader voor elk seizoen!