http://www.brouwerijdewereld.nl/wp-content/uploads/2021/02/image_odeaankampen_02_logo.png

VASTE BIEREN

http://www.brouwerijdewereld.nl/wp-content/uploads/2022/05/Fles_Kamper_Princesse_Bier_512.png

KAMPER PRINCESSE BIER

PRINCESSE BIER | 4,5% ABV

Princesse bier was hét luxe bier van de achttiende eeuw. Een duurzaam export bier dat een eeuw voor de India Pale Ale al wereldwijd gedronken werd. Princesse bier dankt haar naam aan Anna van Hannover, Prinses van Oranje Nassau, vrouw van Willem IV en dochter van King George, koning van Engeland.

Het Kamper Princesse Bier  is gebrouwen volgens origineel receptuur. Het wordt gebrouwen met municher mout, hallertau hop, koriander, sinaasappel en een beetje zoethout. De combinatie van ingrediënten geeft het bier een fris, zomers gevoel. Het kleine bittertje geeft het bier een doordrinkbaar karakter.

http://www.brouwerijdewereld.nl/wp-content/uploads/2022/05/Fles_Kamper_Hoppy_Weizen_512.png

KAMPER HOPPY WEIZEN

HOPPIG TARWEBIER | 5,5% ABV

De Kamper Hoppy Weizen is een heerlijk tarwebier met een flinke dosis hop. Je proeft het karakter van een klassieke weizen, maar door het toevoegen van drie verschillende hopsoorten krijgt het een heerlijk bittertje in de nasmaak.

Vanaf juni 2022 beschikbaar in horeca en retail.

http://www.brouwerijdewereld.nl/wp-content/uploads/2022/05/Fles_Kamper_Proef_Blond_512.png

KAMPER PROEF BLOND

STEVIG BLOND | 7,5% ABV

De Kamper Proef Blond is vernoemd naar de Kamper Proef die tot 1918 gebrouwen werd door Veldhuis Kroeze. De Kamper Proef was het beroemdste bier van de brouwerij. Sinds 2016 wordt de Kamper Proef Blond onder een eigen receptuur gebrouwen.

Het bier is stevig bitter door de toevoeging van een flinke dosis hop. Het scherpe randje van de bitterheid wordt gemaskeerd door een vleugje honing. In het begin redelijk moutig, met een klein zoetje van de honing. De nasmaak is droog van de hopbitter. Gevaarlijk goed doordrinkbaar stevig blond bier met een alcoholpercentage van 7,5%.

http://www.brouwerijdewereld.nl/wp-content/uploads/2022/05/Fles_Kamper_Spicy_Tripel_512.png

KAMPER SPICY TRIPEL

SPICED TRIPEL | 8,8% ABV

Onze Kamper Spicy Tripel is gebrouwen met koriander, gedroogde sinaasappelschil en een flinke scheut cayennepeper. De smaak is mooi vol zoals je van een tripel mag verwachten. Licht hoppig en in de verte in de nasmaak een klein pepertje op je tong.

http://www.brouwerijdewereld.nl/wp-content/uploads/2022/05/Fles_Kamper_Amber_IPA_512.png

KAMPER AMBER IPA

AMBER IPA | 7,0% ABV

Een goed doordrinkbare amber IPA met een alcohovolume van 7,0%. In het begin een mooie volmoutigheid. Daarna tonen van zoethout en een mooie zachte bitterheid die uitvloeit naar een laurierachtige droogheid.

http://www.brouwerijdewereld.nl/wp-content/uploads/2022/05/Fles_Campenaer_Espresso_Stout_512-1.png

CAMPENAER ESPRESSO STOUT

ESPRESSO STOUT | 7,5% ABV

Kampen telt twee grote koffiebranderijen. Voor de tweede versie van onze espresso stout zijn we een samenwerking aangegaan met Campenaer Koffie. Het basisrecept is gelijk aan de Kamper Espresso Stout, echter als espresso hebben we gebruik gemaakt van de Campenaer no.88.

Het resultaat is een zacht frisse smaak, net als de bonen. Je proeft onder andere tonen van chocolade, noten en uiteraard espresso. Met een IBU van 35 is deze stout mooi bitter in de afdronk. En ondanks een alcoholpercentage van 7,5% toch heel goed doordrinkbaar.

http://www.brouwerijdewereld.nl/wp-content/uploads/2021/02/KamperEspressoBlond_512.png

KAMPER ESPRESSO STOUT

ESPRESSO STOUT | 7,5% ABV

De Kamper Espresso Stout is gebaseerd op een oud-Engels stoutrecept. Tijdens het brouwproces wordt vers gezette espressokoffie toegevoegd. De gebruikte espressobonen worden op de ochtend van de brouwdag gebrand door De Eenhoorn Koffie & Thee in Kampen.

De Kamper Espresso Stout is diepdonker bruin van kleur. De smaak is moutig met typische koffietonen. De nasmaak is fris hopbitter. Ondanks een alcoholpercentage van 7,5% is het bier goed doordrinkbaar. Een aanrader voor elk seizoen!

SEIZOENSBIEREN

http://www.brouwerijdewereld.nl/wp-content/uploads/2022/05/Fles_KP62_512.png

KP 62

BLOND BIER | 6,2% ABV

De KP62 is vernoemd naar de Kamper Botters. De afkorting KP staat voor Kampen en was te vinden op de boeg en het zeil van een botter. Zo wist men dat het schip afkomstig is uit Kampen. Het getal verwijst naar de eigenaar van het schip. Bij de KP62 verwijst het getal symbolisch naar het alcoholpercentage van 6,2%.

Het is een blond bier met frisse, licht zoete smaak en een mooie bitterbalans. Het blonde bier heeft een IBU van 26 en wordt gebrouwen met de hopsoorten Magnum, Cascade en Mittelfruh. Het grootste deel van de mout is pilsmout aangevulde met tarwemout en Biscuitmout.

Verkrijgbaar vanaf april.

http://www.brouwerijdewereld.nl/wp-content/uploads/2022/05/Fles_Zwarte_Dame_512.png

ZWARTE DAME

DUBBELBOCK | 7,6% ABV

De Zwarte Dame is, na de KP62, de tweede special van Brouwerij de Wereld. De Zwarte Dame is het koosnaampje voor de Kamper Kogge. De Kogge staat symbool voor de Hanzeverleden van de stad Kampen. De replica van de Kamper Kogge, gebouwd in 1998, is te bewonderen bij de Koggewerf in Kampen. Deze replica is op dit moment de enige Kogge van Nederland.

Verkrijgbaar vanaf oktober.